У Британії збираються видати книгу про сучасне українське мистецтво

Передмову до книжки написав Віталій Чернецький, а для обкладинки використано роботу української художниці Катерини Лисовенко
з відкритих джерел

У виданні висвітлено розвиток українського мистецтва з 2004 року

У листопаді 2024 року видавництво Routledge представить книгу Art in Ukraine Between Identity Construction and Anti-Colonial Resistance («Мистецтво в Україні між конструюванням ідентичності та антиколоніальним спротивом»). Про це повідомляє редакторка книги Світлана Бєдарєва.

У виданні висвітлено розвиток українського мистецтва з 2004 року, починаючи від Помаранчевої революції, Революції Гідності 2013–2014 років і до сучасної війни Росії проти України.

У книзі три розділи: «Солідарність», «Ідентичність» та «Деколоніальність», у яких досліджують ключові теми розвитку українського мистецтва в контексті історичних, політичних і культурних подій.

Серед авторів книги: Ксенія Нуріл, Асія Баздирєва, Джессіка Зиховіч, Олександра Осадча, Аліса Ложкіна, Єва Сулек, Катерина Філюк, Ілля Левченко, Катерина Ботанова та Світлана Бєдарєва.

Передмову до книжки написав Віталій Чернецький, а для обкладинки використано роботу української художниці Катерини Лисовенко.