Український шеф-кухар поділився рецептом ідеальних оладок з полуницями
Головне – взяти густий смачний кефір та вибрати солодку полуницю
Сезон полуниці перебуває на піку, тож можна тішити себе смачними стравами з цією ягодою. Рецептом смачних оладок поділився відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський.
Оладки можна швидко приготувати та подавати з джемом, медом тощо. А можна одразу приготувати оладки з полуницею. Головне – взяти густий смачний кефір і вибрати солодку полуницю.
Полуничні оладки
Інгредієнти:
- 170 г кефіру;
- 80 г полуниці;
- 1 маленьке яйце;
- 140 борошна;
- 45 г цукру;
- 6 г розпушувача.
Для соусу:
- 150 г полуниці;
- 25 г цукру;
- кілька крапель лимонного соку.
У глибокій мисці треба змішати кефір з полуницею, довівши суміш до однорідної консистенції.
За смаком потрібно додати цукор і яйце, знову перемішати. Потім – борошно і розпушувач. Тісто має бути схоже на густу сметану.
На розігріту сковороду треба налити олію, що не має запаху. Столовою ложкою викладаємо оладки та обсмажуємо з обох боків. Вони дуже швидко готуються, тому треба дивитися, щоб не підгоріли.
До оладок варто приготувати соус. Полуницю треба прогріти в сотейнику з лимонним соком та цукром майже до кипіння.
Готові оладки варто полити гарячим полуничним соусом та подавати. Можна додати збиті вершки, йогурт або морозиво.
Додамо, що на кулінарному сайті Cucina Boom розповіли, як приготувати справжню пасту карбонара.