Вбивство Галини Хатчінс. Прокурор просить відновити справу

Алек Болдвін
фото: Depositphotos

Прокурор стверджує, що сторона захисту успішно «ввела в оману» суддю Мері Марлоу Соммер щодо доречності доказів, які були приховані

Спеціальний прокурор Карі Морріссі, призначена розглядати справи про ненавмисне вбивство української операторки Галини Гатчінс, попросила суддю переглянути її рішення про зняття звинувачення з актора Алека Болдвіна. Вона зауважила також, що уряд може подати апеляцію на відновлення справи, пише Variety.

Морріссі стверджує, що сторона захисту успішно «ввела в оману» суддю Мері Марлоу Соммер щодо доречності доказів, які були приховані. Морріссі закликала суддю переглянути справу та поставити захисту додаткові запитання про те, як вони дізналися про докази.

Болдвіна судили в Санта-Фе, штат Нью-Мексико, за ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчінс. 12 липня Марлоу Соммер завершила провадження та звинуватила прокурора в тому, що вона приховувала кулі, які були передані до департаменту шерифа місяцями раніше. На суді суддя одягнула латексні рукавички та розрізала конверт із доказами, виявивши, що кулі збігаються з бойовими кулями, знайденими на знімальному майданчику фільму «Іржа».

«Якщо ця поведінка не є недобросовісною, то вона, безсумнівно, настільки близька до недобросовісної, що має ознаки підпалу», – сказала суддя.

У клопотанні прокурор Морріссі стверджувала, що команда захисту Болдвіна з дев'яти членів скористалася перевагою двох призначених прокурорів, висунувши клопотання про звільнення посеред судового засідання.

12 липня суд відхилив звинувачення проти американського актора Алека Болдуіна в ненавмисному вбивстві українки. З нього зняли обвинувачення.

Нагадаємо, що трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико. Болдвін вистрілив в оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка Хатчинс померла в лікарні, а режисер отримав поранення.

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні. Вона закінчила Київський університет ім. Шевченка за спеціальністю «міжнародна журналістика», а потім працювала на зйомках документальних фільмів у Великій Британії. У 2015 році вона здобула кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру оператора. У 2019 році Журнал American Cinematographer назвав її однією із молодих зірок американської кінематографії.

Раніше «Главком» писав, що Алек Болдвін отримав позов з України від батьків та сестри загиблої операторки Хатчинс.

Читайте також: