Залужний отримав зворушливий подарунок від батьків загиблого військового

Залужний отримав шеврон від загиблого Героя України
фото: Валерій Залужний/Facebook

Батьки загиблого бійця Дмитра Церахто передали колишньому головнокомандувачу ЗСУ шеврон сина

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який 10 липня розпочав роботу на посаді посла у Великій Британії, отримав шеврон від загиблого Героя України Дмитра Церахто із позивним Грек. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Батьки загиблого бійця третьої штурмової бригади Дмитра Церахто передали колишньому головкому ЗСУ шеврон сина.

фото: Валерій Залужний/Facebook

«Тетяна і Валерій. Він дійшов до мене. Він у мене... Памʼятаймо всіх», – написав Валерій Залужний.

У листі до Залужного вказано, що указом Президента України Церахту Дмитру Валерійовичу присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Ми отримували його відзнаку від Президента України разом з Вами в один день, але посоромились підійти до Вас, висловити Вам свою повагу і передати цей шеврон. Тому просимо Вас вшанувати пам'ять про нашого сина і прийняти його зараз», – зазначили батьки Дмитра.

Герой України Дмитро Церахто
фото: Валерій Залужний/Facebook

У листі батьків воїна також йшлося про те, що їхній син дуже вірив у перемогу України і надзвичайно поважав Валерія Залужного.

Нагадаємо, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний приступив до виконання обов'язків надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Про це генерал повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. Ексголовком поділився ефектним фото на новій посаді, на якому він позує у темно-синьому вишуканому костюмі.

Читайте також: Нарешті! Посол Залужний вирушив до Лондона