Гурт Vivienne Mort випустив музичний альбом вперше з 2018 року

Обкладинка до альбому Vivienne Mort «Фата»
фото з відкритих джерел

«Цей альбом – наша спроба чесно й безкомпромісно відрефлексувати на події останніх двох років та відобразити стан української душі в темний час, її біль та її надії»

За шість років після останнього альбому гурт Vivienne Mort випустили альбом «Фата». Платівка складається з 13 композицій загальною тривалістю майже 40 хвилин, повідомляє Суспільне.

За словами музикантів, назва має два значення: головний убір нареченої, який «закриває її від усього світу і який вона знімає, звільняючись», і жереб або доля.

«Попри фатальне сусідство з імперією загарбників, Україна прийняла свою «fata» гідно, не бажаючи бути «нареченою нелюба», вступивши в боротьбу з найбільшим світовим злом», – додають вони.

Музиканти зазначають, що альбом умовно ділиться на три частини: усвідомлення та адаптація до нової реальності, прощання зі старою реальністю та розквіт почуттів, пошук себе та віри в майбутнє. А від першої до останньої пісні слухачі разом із героїнею проживуть перетворення, які відбувалися в її свідомості протягом двох років війни.

«Цей альбом – наша спроба чесно й безкомпромісно відрефлексувати на події останніх двох років та відобразити стан української душі в темний час, її біль та її надії», – каже сама Даніела про альбом.

Запис відбувся на київській студії Revet Sound. Саундпродюсером став Сергій Любінський, який також працював над альбомами «Театр Pipino» (2013), Rosa (2016) та «Досвід» (2018).

Окрім традиційних клавішних, ударних та бас-гітари на альбомі можна буде почути цимбали, ліру, дерев'яні й мідні духові, гітари, перкусію та народний вокальний квартет.

Автор обкладинки – український художник Євген Якшин, який раніше також працював над платівками «Досвід» та «Вибране».

У листопаді 2024 року відбудеться концертний тур містами України з презентацією альбому.

Vivienne Mort – український гурт із Києва, заснований Даніелою Заюшкіною у 2007 році. Попередній альбом «Досвід» побачив світ у 2018 році, а у 2019-му гурт оголосив, що бере творчу відпустку на невизначений термін.