Ювілей Олега Скрипки: великий концерт, святковий торт і «Многая літа». Фото та відео

Олег Скрипка задув свічки на святковому торті
фото: glavcom.ua

Лідер українського гурту «Тартак» Олександр Положинський пригадав курйозну історію, яка трапилася на одному з перших концертів Олега Скрипки

Легенда українського етнороку Олег Скрипка 25 травня зіграв ювілейний концерт на честь свого 60-річчя. Перед виступом музикант провів meet&greet із журналістами та шанувальниками. Олега Скрипку вітали колеги, зокрема лідер українського гурту «Тартак» Олександр Положинський. Музикант-ювіляр розважав та частував гостей вином та тістечками, а також заспівав одну із своїх ранніх пісень. «Главком» розповідає, як це було. 

Олег Скрипка задув свічки на святковому торті. Гості затягнули «Многая літа», а сам музикант підбадьорював публіку та сам заспівав, чим неабияк потішив шанувальників.  

Привітав Олега Скрипку лідер українського гурту «Тартак» Олександр Положинський. Він подарував імениннику картину художника зі Слов’янська Сергія Сметанкiна, яка виконана на ящику із боєприпасів. «На зустрічі на концерті в Донецьку», – лаконічно підписав роботу митець.

Також Положинський пригадав смішну історію, яка трапилася на одному з перших концертів Олега Скрипки у 1996 році. Так, Положинський під час виступу гурту «ВВ» прорвався на сцену та стрибнув у натовп. Українська публіка досі такого не бачила, проте їй сподобалося таке дійство. 

«Зрештою дійшло до того, що публіка спонукала і пана Олега стрибнути в натовп. Далі Олег виступав напівоголений, бо його сорочку розірвали на клаптики: розібрали на сувеніри», – розповів Положинський.

 Олег Скрипка заспівав кілька пісень із гітаристом ВВ Євгеном Рогачевським, який з першого дня масштабного вторгнення пішов захищати Україну. 

Зазначимо, цього вечора Олег Скрипка провів великий концерт разом із Національним академічним оркестром народних інструментів України (НАОНІ), з якими він вже не один рік успішно гастролює Україною та світом.

Прозвучали улюблені хіти «Весна», «День народження», «Танці», «Країна мрій». У сонг-ліст також увійшла «У клубі рок» – перша україномовна рок-пісня, український блюз-вестерн «Катерина», барокова «Шалена зірка», японський в стилі хокку укра-рок «Чіо Чіо Сан», вперше в новому звучанні з НАОНІ була виконана казково-фантазійна пісня «Диво» та езотерично-містична, написана у стилі сатсанг з вчителем «Розмова з Махатмою».

Нагадаємо, 24 травня, Олег Скрипка святкував своє 60-річчя. «Главком» розповідає про початок творчого шляху музиканта, найцікавіші факти та скандали за його участі.

Читайте також: Олегу Скрипці – 60. Біографія, скандали та цікаві факти з життя