Хто може отримати «Оскар» вже цієї ночі: прогнози букмекерів

«Все завжди і водночас» – головний претендент на «Оскар»
фото з відкритих джерел

Букмекерські прогнози можуть з високою вірогідністю передбачити, кого нагородять на найпрестижнішій церемонії

Сьогодні вночі американська Академія кінематографічних мистецтв і наук офіційно оголосить переможців цьогорічного «Оскару». Однак букмекерські прогнози вже зараз можуть з високою вірогідністю передбачити, кого нагородять на найпрестижнішій церемонії.

Статуетки отримають найкращі у 23 категоріях, а боротьбу між собою поведуть 15 кінострічок. Найзапекліша боротьба традиційно розгорнеться за приз кращому фільму року – на нього претендують одразу 10 картин. Букмекери вважають, що найкращі шанси отримати статуетку у стрічки «Все завди і водночас» продюсерів Деніела Квана, Деніела Шайнерта та Джонатана Ванга (коефіцієнт – 1.10). Цей американський фантастичний комедійний бойовик бере участь у найбільшій кількості номінацій – 11.

Другим фаворитом із котируванням 10.0 вважається чорна трагікомедія «Банші Інішеріна» (у головних ролях Колін Фаррелл та Брендан Глісон), а третьому –  «На Західному фронті без змін». Екранізація за відомим романом Еріха Марії Ремарка оцінена коефіцієнтом 12.0. Не останні шанси завоювати нагороду є у фільмів «Топ Ган: Меверік» і «Фабельмани» (по 25.0), а також у стрічки «Тар» (66.0).

Як вважають експерти, боротьбу за нагороду найкращому акторові поведуть Брендан Фрейзер (1.61), який зіграв головну роль у фільмі «Кіт», а також американець Остін Батлер – він виконав Елвіса Преслі в однойменному фільмі (2.25). 46-річний Колін Фаррелл, відомий за ролями Олександра у картині «Олександр» та тренера у стрічці «Джентльмени», може отримати приз за гру в «Банші Інішеріна» (16.0).

Другу нагороду картині «Все завжди і водночас», ймовірно, принесе Мішель Йео, яка виконала головну роль, – на її перемогу в номінації «Краща актриса» виставлений коефіцієнт 1.66. За статуетку з нею посперечається відома Кейт Бланшетт за роль Лідії Тар у фільмі «Тар» (2.10).

Раніше «Главком» писав, що у мережі розгорівся расистський скандал із двома зірковими номінантками напередодні «Оскару».

Читайте також: Міністр Кулеба різко відреагував на заборону Зеленському виступити на «Оскарі»