На концерті Тейлор Свіфт у Відні міг статись теракт: ЗМІ розповіли про план нападника

Видавши себе за поліцейського, злочинець хотів в'їхати в натовп фанатів Тейлор Свіфт на машині
фото із відкритих джерел

Нападник готував теракт на концерті Тейлор Свіфт і запасся ножами і бомбою  

На концерті співачки Тейлор Свіфт у Відні мав статись кривавий теракт, який вдалось попередити. Чоловік, який готував атаку на концерті, – це дев'ятнадцятирічний австрієць, який мав намір в'їхати в натовп фанатів співачки біля входу на стадіон, де мав пройти захід. А також завдати ударів ножами і підірвати саморобну бомбу. Про це пише видання Bild.

За даними ресурсу, австрієць з північномакедонським корінням Беран А. тримав удома мисливські ножі, мачете, вибухівку, детонатори, зброю, 21 тис. фальшивих євро та речовини, схожі на анаболічні стероїди.

Молодик зізналася, що планував злочин. Слідство стверджує, що протягом останніх кількох тижнів він поступово адаптував свою зовнішність до типового вигляду терористів «Ісламської держави». Сусіди зловмисника підтвердили, що він відростив густу бороду нещодавно.

Нападник ретельно готував теракт на концерті Тейлор Свіфт

«Беран А. присягнув на вірність ІГІЛу 7 липня та опублікував відповідну заяву в Telegram. Коли 25 липня Беран А. звільнявся з роботи на сталеливарному заводі у Терниці, він сказав колишнім роботодавцям: «У мене великі плани». Перед звільненням чоловік мав доступ до лабораторії підприємства, а отже, ймовірно, до хімікатів, які міг використати для створення бомби», – пише Bild.

Крім того, за даними слідства, Беран А. переглядав пропагандистські ролики «Ісламської держави» і вивчав відеоінструкції з виготовлення бомб. Він планував убити якнайбільше «невірних», для чого збирався влаштувати «криваву лазню» перед входом на стадіон, де мали зібратися фанати Тейлор Свіфт, які не змогли дістати квиток на її виступ. Реалізувати задумане він планував за допомогою мачете, ножів та бомби, «конструкція якої вже була готова».

Щоб під'їхати до стадіону, зловмисник обзавівся фальшивою мигалкою та сиреною, які тримав у себе вдома. Він збирався, видавши себе за поліцейського, в'їхати в натовп фанатів на машині, потім завдати ударів колюче-ріжучою зброєю, після чого підірвати бомбу.

Нагадаємо, три концерти американської попзірки Тейлор Свіфт, які мали відбутися у Відні, скасували через імовірність теракту.  Їх скасували після того, як увечері середи, 7 серпня, поліція поінформувала про викриття терористичної змови. На кожне шоу було продано по близько 60 тис. квитків. Усі придбані квитки організатори обіцяють повернути глядачам упродовж десяти робочих днів.

Читайте також: «Можна порівняти з пілотами  F-16»: дочка Ющенка розкрила секрети батькового водіння