Окупанти планують відібрати в Ротару готель у центрі Ялти (фото)

Ротару переписала готель на сина
фото з відкритих джерел

Артистка намагається продати нерухомість

Бізнес співачки Софії Ротару в окупованому Криму хочуть відібрати. Як повідомив один з російських пропагандистських Telegram-каналів, окупанти мають намір нібито націоналізувати та реалізувати на торгах готель артистки у центрі Ялти «Вілла Софія».

Російські ЗМІ пишуть, що Софія Ротару знає про наміри російських загарбників і зараз намагається продати нерухомість. Від 2019 року готель закритий. Як причина вказана реновація.

Вілла Ротару у Криму
фото: Mash
фото: Mash

Утім пропагандисти зазначають, що є певні проблеми з документами. Мовляв, за паперами це не готель, а п'ятиповерховий сарай із цоколем площею 10,2 га. Продаж вілли Ротару проводить непублічно. Пропагандистські канали повідомляють, що продавати готель артистка не хотіла: «Як розповіли нам рієлтори, судячи з ціни та непублічного продажу, розлучатися з готелем власниця не хотіла, лише вдавала, що позбавляється майна в Росії. Переписала «Віллу» на сина, оцінила у 2,5 млрд рублів – майже втричі вище за реальну ринкову ціну. Плюс розпорядилася не афішувати продаж».

фото: Mash
фото: Mash

До слова, у Софії Ротару також є особняк під Києвом, розташований у селі П'ятихатки, що по сусідству з улюбленим елітою Козином (селище включають до складу району Конча-Заспа). Квартиру в Ялті біля моря 75-річна артистка продала приблизно п'ять років тому.

У Ялті у співачки залишилася ще дача. За словами Ротару, вона не хоче її продавати, оскільки це місце пов'язане з пам'яттю про покійного чоловіка Анатолія Євдокименка. В оточенні артистки кажуть, що вона досі потай їздить до свого ялтинського будинку. 

Зазначимо, Софія Ротару розпродує мільйонну нерухомість у Криму. Готель «Вілла Софія» у центрі Ялти артистка переписала на сина Руслана Євдокименка. Нині в апартаментах мешкає домогосподарка виконавиці, яка підтримує порядок, а також оплачує комунальні рахунки.

Як відомо, Народна артистка Софія Ротару рідко виходить на зв'язок. І хоч вона підтримує Україну у війні, говорить про це зірка дуже мало.

Раніше продюсер Ротару в інтерв'ю російським ЗМІ розповідав, що артистка виїхала з України за кордон. Зокрема, Ротару перебралася жити до сина та невістки до Італії. Там вона раніше купила житло. Також, за словами продюсера, у співачки є квартира у Москві, яка стоїть зачинена. Ротару нібито поки не може її продати, адже вивести кошти з РФ буде складно та й продавати житло нікому.

Зауважимо, громадська організація «Ветерани Росії» звернулася із запитом до Генпрокуратури та Слідчого комітету РФ з пропозицією вжити заходів для конфіскації нерухомості Софії Ротару. Інакше, мовляв, виручені гроші з продажу квадратних метрів «можуть піти на підтримку ЗСУ» – тож майно Софії Ротару в Криму та Москві окупанти хочуть конфіскувати на користь бідних.

Нагадаємо, нещодавно Софія Ротару відвідала могилу чоловіка у Києві (фото). 23 жовтня 2002 року чоловік артистки помер у віці 60 років.