Переможець Євробачення-2024 Nemo: цікаві факти про виконавця

Переможці Євробачення-2024 Nemo з треком The Code
фото: eurovision.tv

Все, що ви хотіли знати про Nemo

Букмекери помилились – переможцем Євробачення-2024 став представник не Хорватії, а Швейцарії: Nemo з треком The Code.

Переможець Євробачення-2024 представник Швейцарії Nemo – виконавець дуже неординарний. Справжнє ім'я – Немо Меттлер, і він – небінарна особистість. Народилися у Швейцарії, в місті Біль, у 1999 році: наразі їм 24 роки.

Nemo розповідали, що пісня The Code детально описує усвідомлення небінарної ідентичності, заявивши, що це дало їм «свободу». Участь у конкурсі дасть можливість «відстоювати всю спільноту ЛГБТКІА+».

Цікаві факти про Немо Меттлера

  • Nemo, а також Bambie Thug (що представляють Ірландію) – перші небінарні люди, які співали на Євробаченні.
  • З раннього дитинства мав надзвичайний талант до музики, грали на скрипці, піаніно та барабанах.
  • Справжнє визнання Nemo отримав у 2016-му – коли взяли участь у фестивалі SRF Virus, який став вірусним у соціальних мережах.
  • Загалом за свою кар'єру Nemo був нагороджений п'ятьма нагородами Swiss Music Awards (найбільша музична премія у Швейцарії).
  • У своїй творчості Nemo торкається таких тем, як гендерна ідентичність, психічне здоров'я та пошук свого місця в цьому світі.

Nemo вважаається фаворитами на перемогу в «Євробаченні-2024» від самого релізу пісні – через кілька годин після прем'єри він опинився на 10 місці на думку букмекерів, а після виступу музикантів у квітні на Pre-Party ES 2024 різко вирвався на перше місце.

Нагадаємо, що Україна посіла третє місце. Ба більше: Україна на Євробаченні встановила унікальний рекорд: наші виконавці виходили в фінал 17 разів поспіль.

Переглянути фінал можна тут.