Роднянський оголосив, що починає зйомки фільму про війну в Україні: про що картина

Роднянський довгий час працював в Росії, але з початком агресії виїхав звідти
фото з відкритих джерел

Компанія Роднянського запланувала роботу разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній  Голлівуду

Продюсер Олександр Роднянський оголосив, що розпочинає роботу над художнім фільмом про війну в Україні. Картину його продюсерська компанія зніме разом із голлівудськими колегами. Режисером та автором фільму стане відомий кінематографіст Мирослав Слабошпицький («Моя бабуся Фані Каплан», «Плем'я»).

«Сьогодні важливе американське видання про кіно Deadline опублікувало статтю про наш новий проект. Йдеться про фільм, який моя компанія AR Content зніме разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній  Голлівуду – Anonymous Content, за плечима якої багато знаменитих проектів, включаючи оскароносні «У центрі уваги» та «Тей, що вижив», - написав Роднянський на своїй сторінці в Інстаграм.

За словами продюсера, режисером та автором нової картини стане один із найобдарованіших українських кінематографістів – Мирослав Слабошпицький, який завоював міжнародне ім'я фільмом «Плем'я», що підкорив десятки світових фестивалів, починаючи з Каннського.

«Новий наш фільм про найголовнішу подію сьогоднішнього часу та нашого життя – про війну, – пише Роднянський. – Про вторгнення російських військ в Україну і про нескінченні страждання, які вони завдали мирним українцям. В основу картини лягла резонансна стаття провідного британського дослідника пропаганди Пітера Померанцева «Ми можемо бути лише ворогами» (We can only be enemies), опублікована у шановному американському виданні The Atlantic. Це історія однієї української родини у маленькому селі, окупованому російськими солдатами. Історія взаємин господарів будинку з окупантами, що оселилися в ньому, відносин складних і драматичних».

«З моменту, коли 24 лютого я прокинувся від звуку російських ракет, що вибухають у моєму рідному Києві, для мене стало особливо важливим зробити свій особистий фільм про війну»,  – написав Мирослав. Я поділяю його почуття з того самого моменту, як 24 лютого о 4-й ранку мені зателефонував з Києва мій син і сказав: «Тату, почалося»… Тому цей проект став для мене найважливішим і глибоко особистим, – додав Роднянський. – Ми не просто хочемо розповісти правду про криваву війну, ми хочемо зрозуміти, що відбувається із зовні звичайними людьми, які перетворюються на очах на жорстоких убивць і ґвалтівників. Це буде складна розмова про розлюднення та його причини. Незважаючи на те, що виробляють фільм американські компанії, він буде знятий українською та російською мовами. Максимально точно та чесно».

Читайте також: