Скандальна Христина Соловій у новому кліпі скопіювала образ легендарної співачки

Автори музичного відео наголосили, що хотіли нагадати про українську попкультуру
фото: dimagrushkivsky / Instagram

Українців обурив один з яскравих символів кліпу – серце, яке в певний момент засвічується на грудях у співачки

Автори прикраси Христини Соловій, яка обурила мережу схожістю з Непорочним Серцем Пресвятої Діви Марії, у кліпі «Серце» надихнулися обкладинкою альбому ОМА Ірини Білик. Про це Христина Соловій та дизайнер Дмитро Грушковський розповіли в Instagram.

Навколо кліпу на пісню «Серце» гурту «Жадан і Собаки» та Христини Соловій не вщухають скандали. Окрім того, що громадськість обурили зйомки у церкві Святого Андрія Первозванного, неоднозначні коментарі отримала і прикраса співачки. У кліпі артистка сидить на троні посеред храму, а на її грудях сяє прикраса у вигляді оточеного шипами червоного серця, що палає. Користувачів соцмереж обурила схожість прикраси Соловій із Непорочним Серцем Пресвятої Діви Марії, яке зустрічається на іконах. Мадонну зображують із серцем у грудях, в обрамленні вінка з троянд.

Непорочне Серце Марії
фото з відкритих джерел
Ескіз прикраси Соловій
фото: dimagrushkivsky / Instagram

У команді, що працювала над кліпом, зазначили, що поцілунок дівчат у кліпі, який викликав бурхливу реакцію, є проявом любові – всеосяжної, що не має ні раси, ні статі. Саме цю любов символізує серце, що світиться у Христини на грудях.

скрін з кліпу

«Натхненням стала обкладинка Ірини Білик до альбому ОМА, а також рядки, написані Сергієм Жаданом для пісні «Мертвого Півня»: «серце, з яким я живу роками, не зупинилось лише тому, що по ньому били весь час кулаками», – пояснили у дописі.

ОМА – шостий студійний альбом української співачки Ірини Білик (2000 рік)
фото з відкритих джерел

«Хотілось би нагадати про історію української музичної попкультури до її зросійщення. Нагадати, хто ми та що нам зараз потрібно найбільше (любов)», – зауважили в команді.

У дописі також показали ескізи та референси прикраси, які створив візажист і візуальний художник Дмитро Грушківський. Він розкрив подробиці створення образу співачки для скандального кліпу, який зараз займає другу позицію в трендах YouTube, і вихід якого призвів до вимоги представників церкви видалити його з мережі.

Серце у кліпі символізує любов
фото: dimagrushkivsky / Instagram

Одним з яскравих символів кліпу стало серце, яке в певний момент засвічується на грудях у Христини Соловій. Автором прикраси став український художник, скульптор та ювелір Юрій Царенко. Також до створення серця долучився батько візажиста, який «допоміг» прикрасі засвітитися.

Прикраса обурила українців
фото: dimagrushkivsky / Instagram

Нагадаємо, 20 жовтня «Жадан і Собаки» та Христина Соловій випустили спільну пісню «Серце» та кліп на неї. Частково кадри для стрічки знімали у церкві Святого Андрія Первозванного. Музичне відео відразу викликало бурхливу реакцію у суспільстві. А парафія церкви повідомила, що кліп пропагує антихристиянські цінності, а тому попросили виконавців видалити його. Зокрема у кліпі є поцілунок двох дівчат.

Отець Юстин Бойко визнав, що представники храму справді дозволили знімати кліп у церкві, але каже, що сталася помилка та отці Василіяни не очікували такого сценарію.

Наразі у львівській церкві святого Андрія через скандал скасували усі заходи, зокрема і ті, що мають благодійну мету. 22 жовтня не проводили запланований раніше благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Згодом Сергій Жадан запевнив, що команда не вводила церкву в оману і не змінювала сценарій кліпу «Серце» з Христиною Соловій.

Читайте також: «Це зовсім недоречно»: Христина Соловій нарвалася на критику за відвертий образ на концерті