Стало відомо, хто з відомих росіян потрапив до нового списку санкцій ЄС

Газнову тепер можна повалятися хіба що на копичці сіна в російській глушині
фото з відкритих джерел

Олег Газманов, Юлія Чичеріна та Микола Расторгуєв відтепер невиїздні

Євросоюз погодив восьмий пакет санкцій проти Росії. Нові обмеження торкнулися 30 фізичних та 7 юридичних осіб.

У новий список санкцій потрапили відомі російські артисти: співачка Юлія Чичеріна, яка вже давно підтримує Донбас, улюбленець Путіна Микола Расторгуєв і Олег Газманов. ЄС також наклав персональні санкції на главу ЦВК Еллу Памфілову та політолога Олександра Дугіна, чия дочка Дар'я в серпні загинула під час умисного вибуху автомобіля.

В офіційному журналі ЄС зазначено, що ці виконавці своїми діями «підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України». Крім того, Євросоюз вважає, що дії Чичеріної, Газманова та Расторгуєва загрожують стабільності та безпеці в Україні.

Тим часом в російській пресі оприлюднено заяву такого собі вєнкора Кирила Імашова, який стверджує, що Лепс, Білан та Газманов піаряться «на спецоперації» в Україні. Т.з. журналіст вимагає дати дорогу молодим талантам. Мовляв, молоді артисти також їздять на Донбас з патріотичними (читай: пропагандистськими) виступами, але в пресі пишуть тільки про відомих співаків.

Також викривач любителів піару дорікнув Газманову, згадавши його нещодавній виступ в програмі «Свої» на рашистському Першому каналі, де мова йшла про Донбас. Імашов упевнений, що «говорити з молоддю про спецоперацію мають їхні кумири». Кирило щиро не розуміє появи в ефірі виконавця Олега Газманова.