Світові знаменитості виставили на аукціон особисті речі на відбудову української лікарні

Том Хенкс пожертвував свою друкарську машинку
фото з відкритих джерел

Вдалося зібрати 250 тисяч євро

Французький кінорежисер Мішель Азанавічус зібрав чималу суму, організувавши благодійний аукціон, у якому взяли участь представники кіноіндустрії зі всього світу. Вони виставили особисті речі на продаж. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Фундації першої леді України Олени Зеленської.

Представники кіноіндустрії по всьому світу виставили на аукціон: Том Круз – друкарську машинку з його особистої колекції, Катрін Деньов – індивідуальний футляр, фото Алена Делона з La Piscine, надруковане на дереві, Наталі Портман – підписані рідкісні плакати.

Вдалося зібрати 250 тисяч євро. З них половину Мішель Азанавічус спрямував на ініціативу UNITED24, ще половину – на Фундацію Олени Зеленської, яка, зокрема, займається відбудовою лікарні в Ізюмі. Після деокупації медичний заклад став майже непридатним для операцій. Декілька будівель частково зруйновано. Техніку вкрали російські солдати.

«Опір, героїзм, людяність, хоробрість, солідарність – я вважаю, що саме такі історії потрібні людям. Ось такі цінності дозволили вашій країні перемогти велику і могутню Росію. Нам потрібні ці цінності. Нам потрібно вірити, що вони все ще існують, і бачити, що вони цінні у цьому світі», – сказав Мішель Азанавічус.

«Колись історії хоробрості українських лікарів розповідатимуть через екрани кінотеатрів. Але сьогодні земна куля має об'єднатися заради справжнього світу», – йдеться в дописі Фундації першої леді України Олени Зеленської.

Читайте також: Наймолодший український чемпіон світу з боксу одружився