Україна зробила офіційну заяву стосовно участі в «Євробаченні-2024»

Голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська переконана, що присутність українського артиста на цьому міжнародному заході є «надважливою»
фото з відкритих джерел

Традиційно представники України будуть відбиратися шляхом відкритого національного відбору

Як відомо, країни, які мають право брати участь у конкурсі 2024 року, повинні надіслати підтвердження участі до Європейської спілки радіомовлення і телебачення до 15 вересня 2023 року. На сьогодні свою участь у конкурсі підтвердили 27 країн: Португалія, Норвегія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Данія, Нідерланди та ін. Україна – одна з них! Про це повідомляє Суспільне.

Зазначимо, що в цьогорічному національному відборі будуть нововведення, «які дозволять українцям більше брати участь у проходженні важливих відбіркових рішень». Детальніше про умови та новини Нацвідбору, як зазначається, з’явиться цього тижня, коли розпочнеться реєстрація.

Виконавець, який представлятиме Україну на пісенному конкурсі, буде визначений шляхом публічного голосування (глядачі можуть обрати навіть одного з фіналістів) та голосуванням журі. Склад журі поки невідомий.

Однак, згідно з повідомленням Національної суспільної телерадіокомпанії України (Суспільне мовлення), музичним продюсером країни відбору на Євробачення 2024 вдруге стане музикант і композитор Дмитро Шуров (псевдонім Pianoboy).

Голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська переконана, що присутність українського артиста на цьому міжнародному заході є «надважливою».

«Особливо в такий складний для нас час війни. Це дасть нам змогу донести до всього світу голос та меседж України», – каже Скибінська.

Нагадаємо, що наступного року «Євробачення» прийматиме Швеція. Його проведуть у місті Мальме. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня 2024 року.

Читайте також: Переможець Євробачення-2019 Дункан Лоренс зіграв весілля з коханим (фото)