Відомий репер Каньє Вест, який називав себе «молодим Путіним», приїхав до Москви

Вест казав, що є «пропутінським, дуже проросійським»
фото з відкритих джерел

Артист прилетів відсвяткувати день народження російського дизайнера Гоші Рубчинського

Відомий американський репер Каньє Вест, який раніше заявляв про свою антисемітську та проросійську позицію, приїхав до Москви. Про це він написав на своїй сторінці в забороненій соцмережі «ВКонтакте», також про його візит повідомили пропагандистське видання «РИА Новости» та російські Telegram-канали.

Каньє Вест прилетів до Москви відсвяткувати день народження російського дизайнера Гоші Рубчинського, який з грудня 2023 року є головою відділу дизайну компанії Веста Yeezy, пише російський ресурс Baza.

Водночас ЗМІ припускають, що він може дати концерт на стадіоні «Лужники». Однак майданчик стверджує, що концерт репера на там не планується.

Як пише пропагандистський ресурс Mash, про виступ в «Лужниках» казали ще на початку травня. За словами джерела Telegram-каналу, переговори велися понад рік. Також Mash отримав райдер та договір з підписом, дуже схожим на автограф громадянської дружини Веста Б'янки Цензорі, яка веде всі його справи. Так, Вест нібито отримав аванс за виступ, але виникли проблеми з переведенням решти гонорару, тому проведення заходу відклали.

Хто такий Каньє Вест?

Американський репер, музичний продюсер, композитор і дизайнер. Критики неодноразово називали Каньє Веста одним з найвидатніших артистів XXI століття.

Він увійшов до переліку найбільш продаваних артистів. Репер здобув 24 премії «Ґреммі» і є одним з рекордсменів за кількістю виграних номінацій та рекордсменом серед хіп-хоп-музикантів, а також артистів свого віку.

Кілька разів Вест потрапляв до різних рейтингів журналу Forbes і двічі – до щорічного списку «100 найвпливовіших людей світу» за версією Time. Також його альбом зʼявився у списку «500 найкращих альбомів усіх часів» за версією журналу Rolling Stone.

Репера неодноразово критикували за його антисемітські висловлювання, зокрема він заявляв, що симпатизує Гітлеру. Також він казав, що є «пропутінським, дуже проросійським», навіть назвав себе «молодим Путіним». На тлі заяв Веста власник соцмережі Х Ілон Маск оголосив про призупинення його облікового запису. 

Читайте також: Кім Кардаш'ян таки розлучилася та вибила з Каньє Веста рекордні аліменти