Блогерка перевтілилася у Лесю Українку: знайдіть різницю (відео)

Соцмережі активно обговорюють схожість дівчини із відомою поетесою
колаж: glavcom.ua

Іванна Яковенко співпрацюватиме із Музеєм видатних діячів української культури

У мережі Tik Tok стало популярне відео дівчини, яка перевтілилась в Лесю Українку. Іванна Яковенко вирішила зробити зйомку в Музеї видатних діячів української культури: реінкарнація відомої поетеси заполонила соцмережі, проникливе і чарівливе відео набрало мільйон переглядів. У коментарі «Главкому» Іванна Яковенко розповіла детальніше про ідею та майбутню співпрацю із музеєм. 

«Ідея прийшла спонтанно, після перегляду на каналі «Реальна історія» сюжету про Лесю Українку. До того ж ще зі шкільних років мені говорили про цю схожість з поетесою. То ж вирішила нарешті втілити все в реальність», – каже Іванна.

Дівчина зізнається, що сама також пише вірші. «Був період часу, коли я писала багато віршів, зараз менше приділяю цьому уваги. Зазвичай це інтимна лірика і присвята комусь», – розповіла Іванна.

Також Іванна Яковенко зізнається: для того, аби передати настрій епохи, доводиться деякі костюми чи елементи одягу шити власноруч, дещо купувати на секонд-хенді. Частину вбрання пошили кравці. 

На сторінці Tik Tok дівчина повідомила, що буде співпрацювати із музеєм. Незабаром у музеї можна буде поспілкуватися з реінкарнованою Лесею Українкою, дівчина розповідатиме біографію поетеси, та ще й на фортепіано гратиме.

«У нас багато різних ідей для втілення, над якими розпочнеться робота з середини вересня. Поки не можу розповісти детальніше про це, оскільки ці проєкти ще в розробці», – зізнається Іванна Яковенко.

Поєднання сучасного і минулого дуже сподобалося підписникам: «Ви схожі на Лесю Українку, більше ніж сама Леся Українка»;  «Ларисо Петрівно, моя повага»; «Це так прекрасно, я хочу, щоб це відео було додано до підручників під біографією Лесі Українки»; «Раніше в школі вчили про Лесю. Хотіла побачити її вживу – мрія збулася».

Зараз Іванні пропонують зйомки різні фотографи, які хочуть роздивитися і показати сучасну Лесю Українку зі всіх сторін. 

Зазначимо, Іванна розпочала знімати відео в Tik Tok з квітня минулого року. Здебільшого висвітлювала свої роботи, як фотограф, окрім того, дівчина має власну крамницю в’язаних речей. Також має дві вищих освіти та працює чотири роки на фрілансі.

Читайте також: У Неаполі знайшовся «близнюк» Зеленського: знайдіть різницю (фото, відео)