Скандальна Христина Соловій обізвала колег (відео)

Соловій висловилась про співачок, які не їдуть на фронт
фото з відкритих джерел

Соловій розкритикувала українських артисток та назвала їх дурепами

Відома українська співачка Христина Соловій висловилася про колег, які не їздять з концертами до наших захисників на передову, аби підтримати їхній бойовий дух. Днями Соловій разом з керівником «Культурного десанту» Олександром Ремезом побувала на Харківщині, де окрім зустрічі з військовими, також взяла участь у брифінгу.

Під час заходу зокрема, йшлося й про роль артистів під час війни. Один з журналістів поцікавився у Ремеза, хто з виконавців відмовляється виступати на передовій. На що Ремез відповів, що про це знає більше Коля Сєрга і він вже не раз називав їхні імена.

Своєю чергою Соловій не втрималася і висловила, все що думає про таких колег. Коментар артистки вийшов розлогим та вичерпним. Юна зірка назвала таких колег дурепами: «Ну, ми вже чули всі ці історії. Як завжди, мені випадає щось коментувати про цих людей. Як правило, я цього не роблю. Але, якщо йдеться про цих співачок, яких ми маємо на увазі, я не можу нічого сказати, окрім того, що вони просто дури. Я би розвинула цю думку таким чином, що з'явилося дуже багато перевзуванців та пристосуванців, перевзуванок та пристосуванок. І всі вони дуже навчилися існувати в неіснуючій інфраструктурі українського шоубізу і розуміють, як легко можна впливати на аудиторію. Як просто можна, ще вчора будучи бажаним артистом в Росії, сьогодні записати цілу низку пісень українською мовою чи переінакшити тексти українських поетів і примазатися до свідомого українства. І такі люди, маючи ще один важливий інструмент, маючи популярність, авторитет та соціальний капітал вони не їдуть на фронт, тому що вони дури».

Христина Соловій співає для військових
фото з відкритих джерел

Один з підписників Соловій в Instagram на таку її думку відповів, що такими своїми заявами вона розколює суспільство, мовляв, ворогу в середині й на зовні це і треба. На що виконавиця відповіла, що її позиція полягає не в поділі, а в тому, що призначення артистів у час війни – надавати підтримку і натхнення військовим, це дає їм відчуття важливості й потрібності, зміцнює їх силу духу і, як результат, – краще виконання бойових завдань.

Ні Соловій, ні Ремез не стали називати імен цих артисток, але 30 серпня в інтерв'ю на YouTube-каналі «Ґрунт» Сєрга, відповідаючи на запитання, чи були зірки, які відмовилися приєднатися до «Культурного десанту», заявив, що такою артисткою є Тіна Кароль. Інших імен він тоді називати не став.

«Хтось просто обіцяв і не приїжджав. Тіна Кароль, наприклад. Вона за день (до концерту – «Главком») постійно відмовлялася. Ну, їй страшно. І я розумію, що були якісь причини, але базова – просто страх», – відповів тоді Сєрга.

Представники офіційного фан-клубу співачки у відповідь опублікували фото й відео, на яких артистку знято під час концерту перед українськими військовими. Ці знімки й відео сама артистка оприлюднила у серпні 2022 року.

Співзасновник «Культурного десанту» Олександр Чемеров 29 вересня в інтерв'ю українській журналістці Аліні Доротюк підтвердив слова Сєрги, зазначивши, що співачка відмовлялася від виступів неодноразово.

Український музикант Коля Сєрга, який зараз служить, на початку повномасштабного вторгнення РФ організував «Культурний десант», у межах якого артисти їздять з концертами на фронт, в госпіталі та у військові частини. Таким чином, вони підтримують українських захисників.

До ініціативи вже приєдналися репер Ярмак, музиканти Саша Чемеров і Мирослав Кувалдін, поет Павло Вишебаба, а також Міша Крупін, Даніель Салем, Світлана Тарабарова та багато інших.

Нагадаємо, 20 жовтня «Жадан і Собаки» та Христина Соловій випустили спільну пісню «Серце» та кліп на неї. Частково кадри для стрічки знімали у церкві Святого Андрія Первозванного. Музичне відео відразу викликало бурхливу реакцію у суспільстві. А парафія церкви повідомила, що кліп пропагує антихристиянські цінності, а тому попросили виконавців видалити його. Зокрема у кліпі є поцілунок двох дівчат.

Отець Юстин Бойко визнав, що представники храму справді дозволили знімати кліп у церкві, але каже, що сталася помилка та отці Василіяни не очікували такого сценарію. Наразі у львівській церкві святого Андрія через скандал скасували усі заходи, зокрема і ті, що мають благодійну мету. 22 жовтня не проводили запланований раніше благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Згодом Сергій Жадан запевнив, що команда не вводила церкву в оману і не змінювала сценарій кліпу «Серце» з Христиною Соловій.

Читайте також: Скандальна Христина Соловій у новому кліпі скопіювала образ легендарної співачки