Віктор Лонський та Ярослава Магучих виграли Меморіал Віталія Лонського

Незважаючи на дощову погоду, атлетам вдалося продемонструвати результати доволі високого рівня

24 червня у Бердичеві відбулися традиційні міжнародні змагання зі стрибків у висоту «Меморіал Віталія Лонського».

Незважаючи на дощову погоду, атлетам вдалося продемонструвати результати доволі високого рівня. Перш за все це стосується переможців. У жіночій висоті продовжує приємно дивувати 16-річна дніпрянка Ярослава Магучих. Цього разу вона здобула перемогу з результатом 1 м 89 см. Другою стала представниця Миколаївщини Юлія Чумаченко – 1.86, третьою, поступившись Юлії за спробами, харків’янка Катерина Табашник.

Чоловікам з погодою пощастило трошки більше. Дощ до старту їхніх змагань вщух, проте доріжка залишалася слизькою. Тим не менш, трьом атлетам – ізраїльтянину Дмитру Кройтеру, чемпіону світу-2005 Юрію Кримаренку та онуку Віталія Олексійовича Лонського – Віктору – вдалося дійти до висоти 2.25. Що цікаво, усі троє – представники бердичівської школи висотників Віталія Лонського.

У підсумку 2.25 подолав лише Лонський-молодший (на фото). 21-річний бердичівлянин намагався взяти і 2.30 – це норматив на чемпіонат світу та його особистий рекорд. Проте, поки що ця гросмейстерська позначка Віктору не підкорилася.