Андрій Шевченко виставив один з наймолодших складів збірної України

Україна - Саудівська Аравія. Фото: Getty Images

У підсумку з замінами середній вік збірної України взагалі збільшився зовсім небагато

Середній вік стартового складу збірної України в спарингу з Саудівською Аравією склав 25,8 року - це другий результат під керівництвом Андрія Шевченка.

Молодший варіант збірної України у нинішнього її наставника починав тільки один матч - теж товариський. У листопаді 2016 року проти Сербії середній вік був 25,6 року.

На цей раз вийшла цікава розкладка. Шість досвідчених гравців, чотири молодих і тільки один представник середньої категорії - 25-річний Караваєв.

До досвідченим відносяться Хачеріді (30 повних років), Марлос (29), Коноплянка, Кравець, Ракицький і Степаненко (по 28). До молодих - Зінченко, Матвієнко (по 21), Циганков (20) і Лунін (19). Нескладно звернути увагу, що розрив між двома групами величезний, практично без так званого прошарку.

У підсумку з замінами середній вік збірної України взагалі збільшився зовсім небагато - 25,9 року. Але це вже не унікальний показник. Такий же середній вік був у нашої національної команди за підсумками дивного спарингу з Мальтою.

А молодша збірна при Шевченко виглядала тричі. У листопаді 2016-го з Сербією (2:0) і червні 2017-го з Фінляндією (2:1) - 25,5 року, в жовтні 2016-го з Туреччиною (2:2) - 25,8 року.