Домагой Віда адресував своє друге відео з вигуком «Слава Україні!» київському ресторану (відео)

Домагой Віда. Фото EPA-EFE

Співвласник закладу розповів, що відео могли викрасти з його телефону

Колишній гравець київського «Динамо» Домагой Віда адресував одне зі своїй відео після перемоги над Росією на Чемпіонаті світу 2018 року київському ресторану «Белград».

А фраза «Белград, гори» означає «запалюй», і аж ніяк не є закликом до спалення столиці Сербії.

«Розрахуюсь, коли прийду. Слава Україні! Белград, запалюй! Давай брате, махай! Привіт кабаку «Белград» у Києві, ми там запалювали… Йован, цілуй усіх», - приблизно так переклав зміст повідомлення Йован, кухар і співвласник закладу.

«Я не знаю, як це відео потрапило у загальний доступ. Може, зламали мій телефон або телефон Домагоя. Тепер, кажуть, телефони відібрали», - пояснює Йован.

«Белград» - напівзакритий ресторан на Подолі. Сторонніх людей, не з «тусовки» вихідців із колишньої Югославії, тут зустрінеш рідко. Утім, всередині, за словами Йована, панує своєрідна атмосфера балканського братерства.

«Ми тут дивимося і футбол, і баскетбол, і водне поло… Вболіваємо, іноді робимо ставки. І за Сербію, і за Хорватію, і за Україну. Навіщо роздувати те, чого немає», - пояснив кухар.

На його думку, такий скандал навколо збірної Хорватії аж ніяк не сприяє укріпленню морального духу команди, яка у середу, 11 липня, має грати зі збірною Англії.

Засмучений Йован і санкціями проти Домагоя Віди, у якого у «Белграді» є невеликий фан-клуб.

«Він, коли у Києві жив, часом сюди заходив – усе таки рідна кухня. Ми його любимо. Кажуть, росіяни підняли ґвалт через те, що він сказав «Слава Україні». А що він мав казати? Vive la France?» - риторично перепитав Йован.