Федерація баскетболу України започатковує професіональну Суперлігу 3х3

Відмінною особливістю Суперліги 3х3 стане інтеграція чемпіонату в структуру топових турнірів ФІБА 3х3

У сезоні 2018-2019 Федерація баскетболу України дає старт першому сезону професіональної Суперліги 3х3.

У чемпіонаті візьмуть участь 12 чоловічих і 6 жіночих команд.

Заплановані 6 ігрових турів і суперфінал, інформує прес-служба федерації.

Відмінною особливістю Суперліги 3х3 стане інтеграція чемпіонату в структуру топових турнірів ФІБА 3х3. Так, найсильніша чоловіча команда за підсумками сезону отримає право виступити на одному з Мастерсів (віце-чемпіон - на Челленджері), а найкращий жіночий колектив - в жіночій Світовий Лізі. 

Мотивацією для спортсменів також стануть значні призові фонди на кожному з турів, а також рейтинг ФІБА 3х3. Крім того, Суперліга 3х3 стане майданчиком, на базі якої будуть формуватися національні збірні команди України.

Місцем проведення змагань стануть колоритні масові локації (шопінг-моли, торгово- розважальні центри, найбільші баскетбольні зали міст). Перший тур заплановано на кінець листопада. Перед першим туром відбудеться кваліфікаційний етап, якщо зацікавлених команд буде більше запланованої кількості.

Важливою складовою кожного туру Суперліги 3х3 стане атмосфера, що буде реалізована за допомогою світлового обладнання, тематичного музичного супроводу і чіткої організації. Великий акцент буде зроблено на виробництво якісного відео, фото та графічного контенту.

Суддівство буде здійснюватися згідно зі світовими тенденціями в 3х3.