ФФУ нарешті розгляне справу про можливий договірний матч ФК «Маріуполь»

Під підозрою матч минулого сезону Першої ліги «Іллічівець» - «Гірник-Спорт»

Незабаром Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ розгляне справу про можливий договірний матч між «Іллічівцем» (нині «Маріуполь») і «Гірником-Спорт».

Про це розповів глава комітету ФФУ з етики та чесної гри Франческо Баранка.

15 листопада минулого року у Першій лізі відбувся один з найскандальніших матчів в історії українського футболу. На результат зустрічі між «Іллічівцем» і «Гірником-Спорт» були поставлені величезні суми, через що у букмекерських конторах на диво швидко падали коефіцієнти та знімалися варіанти з live-розділу.

Розслідування по поєдинку комітет з етики почав майже негайно. Але вже минув рік, а результатів немає. Баранка заявив, що у доступному для огляду майбутньому справа буде розглянута Контрольно-дисциплінарним комітетом, який має повноваження карати футболістів, тренерів і функціонерів у разі доведення провини.

«Ця справа буде однією з тих, які ми наступними передамо на розгляд КДК. Спочатку нам треба розібратися зі справами наприкінці минулого сезону і по початку цього, а вже потім настане час старіших справ», - заявив Франческо.

Після тієї зустрічі головний тренер маріупольців Олександр Севідов заперечував можливу причетність своїх гравців до ігор «на контору», але при цьому декларував готовність допомогти слідству.

Зовсім інакше на ситуацію відреагував президент «Гірника-Спорт» Петро Каплун. Він обіцяв розігнати весь склад першої команди, проте у підсумку клуб покинули лише кілька гравців.

За підсумками минулого сезону «Іллічівець» став переможцем Першої ліги й отримав місце у Прем'єр-лізі, а «Гірник-Спорт» фінішував на 11-му місці.