Формула-1. Боттас завоював поул Гран Прі Бразилії

Головною сенсацією кваліфікації став схід Льюїса Хемілтона

Гонщик Mercedes Валттері Боттас виграв кваліфікацію етапу Формули-1 на Інтерлагосі, випередивши Себастьяна Феттеля і Кімі Райкконена.

У фіналі кваліфікації в першій спробі найкращий час встановив Себастьян Феттель, якому на 0,082 секунди вдалося випередити Валттері Боттас.

На третьому місці з відставанням в чотири десяті секунди розташувався Кімі Райкконен, який, в свою чергу, зумів відірватися від Макса Ферстаппена і Даніеля Ріккардо.

У вирішальній спробі Феттель не зміг поліпшити свій результат, чим скористався Боттас, який випередив німця на 0,038 секунди і завоював поул. Райкконен додав, але все одно залишився третім, попереду Ферстаппена і Ріккардо.

Місця з шостого по десяте посіли Серхіо Перес, Фернандо Алонсо, Ніко Хюлькенберг, Карлос Сайнс і Феліпе Масса.

У другому сегменті в кроці від потрапляння у фінал зупинився Естебан Вікон, який поступився Сайнсу всього 0,062 секунди.

Також варто виділити слабкий 13-й результат Стоффела Вандорна, який не зміг потрапити в першу десятку, незважаючи на використання нового переднього антикрила, підготовленого McLaren.

Крім Окона і Вандорна в фінал не вийшли гонщики Хааса Ромен Грожан і Кевін Магнуссен, а також Брендон Хартлі - новозеландець, знаючи про штраф на решітці за заміну компонентів мотора, взагалі не прагнув показати результат в сегменті.

Головним невдахою кваліфікації став Льюїс Хемілтон, який ще в першому сегменті розбив машину і залишився без результату.

Нагадаємо, що стартова решітка в повному обсязі співпаде з протоколом кваліфікації: Стролла втратить п'ять місць на решітці (заміна коробки передач), Ріккардо і Хартлі - по десять, Гаслі - 25 (заміна компонентів мотора).

Результати кваліфікації Гран Прі Бразилії: