Формула-1. Хемілтон виграв кваліфікацію Гран Прі США

Також гонщик встановив новий рекорд кола

Льюіс Хемілтон упевнено виграв кваліфікацію на трасі в Остіні: він не залишив шансів суперникам та встановив новий рекорд кола.

У першому сегменті кваліфікації пілоти Mercedes та Ferrari вирішили проїхати свої кола на Supersoft. Із цим виникли деякі проблеми, оскільки траса охолола, тому гонщикам складніше було вивести шини в оптимальний робочий діапазон.

Зрештою це не завадило Льюісу Хемілтону виграти Q1. Британець проїхав коло за 1.34,822. Трохи позаду нього був Макс Ферстаппен на Ultrasoft. Групу лідерів дещо потурбував Феліпе Масса, який став п'ятим, а Даніель Ріккардо не дуже вдало виконав свою спробу, але пройшов далі з 11-го місця.

Також варто відзначити і серйозний трафік у сегменті. Після кваліфікації судді розглянуть дії Стролла та Магнуссена, які завадили іншим пілотам.

Другий сегмент кваліфікації Mercedes розпочала у дивовижному темпі. Хемілтон на Ultrasoft на секунду оновив абсолютний рекорд траси - 1.33,560. Боттас програв йому трохи більше двох десятих, а ось Феттель - більше восьми десятих!

Фаворити виїхали і на другу спробу. Хемілтон ще раз оновив рекорд - 1.33,437, Боттас залишився другим, а ось пілоти Ferrari трохи наблизилися до британського гонщика, причому Райкконен при цьому випередив Феттеля.

Ріккардо був п'ятим, а Ферстаппен вирішив проїхати сегмент на Supersoft, оскільки на нього чекає штраф у 15 місць на стартовій решітці. Таким чином, він зекономив комплект Ultrasoft.

Вирішальний сегмент Хемілтон розпочав із чергового рекорду - 1.33,108. Слідом за ним коло завершив Боттас, який програв майже півсекунди, а ось гонщики Ferrari програли більше семи десятих: Райкконен був третім, а Феттель четвертим. При цьому до Скудерії впритул наблизився Ферстаппен.

У другій спробі Феттель повернувся у боротьбу за поул, але вирішальним став другий сектор, на якому він програв Хемілтону дві десяті. Він зумів піднятися на друге місце, оскільки Хемілтон, Боттас та Райкконен не покращили свій час.

Боротьба середняків розділилася на дві спроби. Після першої з них на сьомому місці був Окон, який упевнено випередив Алонсо і Переса, а Сайнс вирішив відкласти своє швидке коло.

У другій спробі Окон залишився сьомим, а на восьме місце піднявся Сайнс. Алонсо та Перес були 9-м та 10-м відповідно.