Формула-1. Williams стане другою командою Mercedes у 2019 році?

Фото взяте з motorsport.com

Керівництву команди натякають, що варто піти саме таким шляхом

Команда Williams поки залишається на останньому місці у командному заліку Формули-1, і вже з’являються припущення про те, що команда з Гроува наступного сезону отримає більшу технічну підтримку від партнерів із Mercedes.

Попри всі намагання та зміни у структурі команди, результати команди Williams погіршуються з кожним роком.

Цьогоріч лише єдиний раз за 11 гонок пілоти команди здобули очки. Це вдалося Ленсу Строллу у мінливому Баку. Сергій Сироткін досі залишається єдиним гонщиком без очок у пелотоні.

Попри всі оновлення, команда досі знаходиться у хвості стартової решітки. Водночас, та ж Sauber почала потроху та стабільно набирати очки, і у швейцарської команди є всі шанси навіть вийти з дев’ятого місця та відірватися ще далі від Williams.

За повідомленням німецького видання Auto Motor Sport, британська стайня планує наступні оновлення привести до Гран Прі Бельгії, а з наступного року отримувати, крім силового агрегату, ще й коробку передач та задню підвіску від Mercedes.

За припущеннями, команда буде працювати за тією ж схемою, що й Haas та Sauber із Ferrari. Це фактично може створити «другу» команду Mercedes.

Цікаво, що Лоуренс Стролл, який вже інвестував чимало грошей у Williams давно натякав керівництву команди піти цим шляхом, але схоже тепер сам вирішив втілити цю ідею та, за чутками, купив команду Force India.