Футбольний клуб «ПСЖ» можуть виключити з Ліги чемпіонів

Хав'єр Тебас
Фото вязте з сайту ua-football.com

Президент іспанської Ла ліги Хав'єр Тебас вважає, що «ПСЖ» має бути виключений з Ліги чемпіонів

Хав'єр Тебас стверджує, що парижани обдурили всіх, вказавши завищені суми спонсорських контрактів.

Про це повідомляє 10minut.info.

«Ми вважаємо, що «ПСЖ» не відповідає критеріям фінансової fair-play», - цитують ЗМІ Тебаса. 

«Вони завищили суми контрактів. Можу запевнити, що ані «Реал», ані «Барселона» не просили нас подавати скаргу на «ПСЖ» до УЄФА.

Ми виступили з цією ініціативою ще до того, як Неймар перейшов до «ПСЖ». Цей клуб ставить під загрозу стабільність професійного футболу в Європі.

Будь-клуб, який намагається обійти правила фінансового fair-play, фальсифікуючи дані про доходи, є загрозою для стабільності європейського футболу.

Це провокує інфляцію ринку. Іншим клубам потрібні неймовірні ресурси, аби з ними змагатися. І я не виступаю на захист сформованих грандів. Повторюю, ані «Барселона», ані «Реал» не зверталися до мене з цього приводу.

Ситуація проста. Клуб повинен відповідати вимогам УЄФА. Якщо цього не відбувається, його слід виключити з єврокубків.

Якщо порушень не знайдуть, жодних санкцій не буде. УЄФА має приймати дисциплінарне рішення. Моя думка полягає у тому, що клуб, який обманює, не може брати участь в єврокубках.

Але мені здається, що це буде важко реалізувати, оскільки є очевидний конфлікт інтересів. Президент «ПСЖ» також очолює медіахолдинг beInSport, який купує права на трансляцію Ліги чемпіонів за великі гроші.

В інших секторах економіки такий конфлікт навряд чи б допустили, вірно?»,- підсумував Тебас.