Хокейний турнір на Кубок Дмитра Христича виграла білоцерківська «Рось»

Фото ФХУ

У фіналі білоцерківці виявилися сильнішими за «Стугну» з Обухова

З 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року у м. Біла Церква відбувся відкритий чемпіонат міста з хокею з шайбою серед любителів на Кубок Дмитра Христича.

У чемпіонаті брали участь п’ять команд: «Рось» (Біла Церква), «Рось-2» (Біла Церква), «Легіон» (Біла Церква), «Стугна» (Обухів) і «Шершні» (Богуслав).

Чемпіонат проходив у два етапи: регулярний чемпіонат і плей-офф, інформує офіційний сайт Федерації хокею України.

У регулярному чемпіонаті команди зіграли 10 турів. Переможцем регулярного чемпіонату стала білоцерківська команда «Рось», яка не програла жодного матчу.

Турнірна таблиця за підсумками першого етапу:
1. «Рось» Біла Церква
2. «Стугна» Обухів
3. «Шершні» Богуслав
4. «Рось-2» Біла Церква
5. «Легіон» Біла Церква

У плей-офф пройшли чотири команди, які у півфіналах зустрічалися до двох перемог: «Рось» - «Рось-2», «Стугна» - «Шершні».

Обидва півфінали до двох перемог закінчилися з рахунком 2:0 у кожній парі, й у фіналі за Кубок Дмитра Христича зустрілися команди «Рось» і «Стугна».

Фінальні ігри так само проходили до двох перемог однієї з команд.

І якщо у першому матчі «Стугна» ще змогла перевести поєдинок у серію булітів, то у другому «Рось» перемогла 5:2 та виграла турнір.

Бронзові нагороди чемпіонату отримали хокеїсти команди «Рось-2».

Дмитро Христич – найрезультативніший український хокеїст в НХЛ, де він провів 811 матчів. Був учасником Матчів усіх зірок 1997 та 1999 років.Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2008).