Інновація у Формулі-1: FIA випробовує нову систему рестарту з місця у гонках

П'ять команд скористалися нагодою пройти цей тест

FIA провела тренування нової процедури рестарту з місця наприкінці тестової сесії у Барселоні, що пройшла у вівторок, 6 березня.

Цього року у гонках може бути вперше застосований рестарт із місця після появи машини безпеки на трасі: коли вона заїде на піт-лейн, боліди вишукуються на стартовій решітці.

Ця процедура передбачає висвітлення спеціального сигналу на панелях вздовж траси «SS» (Standing start – «старт із місця»), команди також отримають відповідне повідомлення, а на машині безпеки погасне помаранчевий маячок.

До того ж, у разі неможливості проведення рестарту з місця, вздовж траси буде висвітлене повідомлення «RS» (Rolling start – «рестарт на ходу»).

У FIA ще не було потрібних панелей на трасі, але головною метою тесту рестарту була перевірка програмного забезпечення, щоб переконатися, що пілоти отримують правильні повідомлення на своїх приладах.

Команди Mercedes, Ferrari, Red Bull, Haas і Williams скористалися нагодою пройти цей тест.

Наприкінці сесій у середу та четвер також буде проведена наступна фаза тестів.

До того ж, у пілотів з’явився шанс перевірити рестарти на старій і холодній гумі.

Кевін Магнуссен повідомив, що у такому випадку рівень зчеплення з трасою був занизьким.

Саме проблема з гумою, а також висока ймовірність сценарію, коли у пілотів будуть шини у різному стані, була ключовим моментом, коли від процедури рестарту з місця вперше відмовилися.