Київрада передбачила 10 млн грн на роботу та відновлення стадіону «Старт»

Стадіон «Старт»

Спортивний об'єкт перейде на спеціальне комунальне підприємство

Київрада підтримала рішення щодо збільшення статутного капіталу КП «Спортивний комплекс «Старт» до 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Це дозволить нещодавно створеній комунальній установі розпочати свою роботу та подбати про подальше відновлення легендарного стадіону, повідомила депутат фракції «Солідарність» Ганна Старостенко.

«Цьогоріч ми вийшли на фінішну пряму у непростій справі з зарахування до комунальної власності легендарний стадіон «Старт». У вересні цього року ми створили відповідне комунальне підприємство, на баланс якого перейде цей спортивний об'єкт. Наразі ми повинні здійснити наступний крок і передбачити кошти для відновлення стадіону», - повідомила вона.

За її словами, бюджетне фінансування передбачається на розробку проекту із відновлення стадіону, зокрема, близько трьох мільйонів. Ще шість мільйонів буде направлено на будівельні роботи. Решта – на владнання земельних питань, розробку технічних умов, дозволів, проектно-вишукувальних робіт, тощо.

«Боротьба за «Старт» велася сім років, і завдяки нашій спільній роботі з громадськістю нам вдалося відстояти цей об'єкт та повернути його киянам. Переконана, що після відновлення, цей спорткомплекс отримає друге дихання і знову стане центром розвитку спорту в столиці», - резюмувала депутат.

Рішення підтримали 83 депутати.