Колишній чемпіон Формули-1 здобув перший подіум в автоперегонах за шість років

Ямамото Наокі та Дженсон Баттон

Екіпаж Дженсона Баттона фінішував другим у гонці Super GT

Колишній чемпіон Формули-1 Дженсон Баттон розповів, що був дуже щасливий від свого виступу в якості гонщика Super GT в Окаямі, де він уперше за шість років опинився на подіумі.

Баттон ще раз підтвердив своє вміння берегти гуму у холодних умовах Окаями, де він зберіг для команди Team Kunimitsu Honda більше 20 секунд, оскільки обійшовся без додаткового комплекту Bridgestone.

Стратегічне рішення дозволило Баттону «перестрибнути» чотири автомобілі та вивело напарника по команді Наокі Ямамото на друге місце після візиту до боксів.

Все це принесло британцю перший подіум після Гран Прі Австралії 2014 року, коли він отримав третє місце після дискваліфікації Даніеля Ріккардо.

Хоча саме Гран Прі Бразилії 2012 року був останнім, де Баттон справді стояв на подіумі після гонки у вологих умовах, коли здобув останню перемогу в Ф1 на боліді McLaren.

«Це був відмінний досвід. Я отримав багато насолоди у цій гонці, впевненості у собі та нових знань. Тому наступна гонка має бути ще кращою», - сказав Баттон для Motorsport.com.

«Це перша гонка з подіумом. І це, власне, мій перший подіум за шість років», - додав Дженсон.

Завдяки подіуму Баттона Honda здобула дубль, адже екіпаж #17 Кудай Цукакосі та Такачі Когуре перемогли у гонці.

Це призвело до найкращого старту Honda у Super GT із сезону 2013 року, і Баттон упевнений у хорошому продовженні решти сезону.