Колишня друга ракетка світу може завершити кар'єру

Агнешка Радванська

Радванська відчуває серйозні проблеми зі стопою

Екс-друга ракетка світу, фіналістка Wimbledon-2018 Агнешка Радванська найближчим часом може завершити кар'єру через серйозні проблеми з лівою стопою.

Про це 29-річна польська тенісистка розповіла в інтерв'ю Sport.onet.pl.

«Я не можу нічого сказати. Зараз я не тренуюся, а тільки лікуюся. Я не брала ракетку в руки з останнього матчу (в кінці вересня в Сеулі). Все йде дуже важко. Ніякого прогресу немає - навпаки, стає тільки гірше. Зараз я не можу нічого обіцяти. Це неоперабельний випадок, хірургічне втручання не допоможе. І я можу ходити в будь-якому взутті, все одно болить однаково», - повідомила тенісистка.

«Простіше кажучи, ліва стопа настільки вбита бігом і постійними зупинками, що вона більше не працює. Все опухає, іноді я вночі прокидаюся від судом. Уколи теж не допомагають. Це дратує, у мене найкращі лікарі, але організм просто відмовляє. Повернутися після довгої перерви буде дуже складно, тому що все поступово відходить, включаючи моторні навички. Є сумніви, що я зможу повернутися на колишній рівень», - додала Радванська.

Тенісистка розуміє, що навряд чи після року або півроку поза грою зможе повернутися в топ-10.

«Я реаліст і розумію, що навряд чи після року або півроку поза грою зможу повернутися в топ-10. Суперниці стають сильнішими, вони молодші. Зараз загальний рівень настільки високий, що ти або граєш на всі 100, або дуже швидко падаєш. Мені потрібно все проаналізувати, тому що це непросте рішення», - підкреслила вона.

У поточному сезоні Радванська один раз грала в півфіналі (на трав'яному турнірі в Істбурні), ще двічі доходила до чвертьфіналу.

На даний момент польська спортсменка займає 74-е місце в світовому рейтингу.