Команда шаблісток на чолі з Харлан програла Росії і залишилася без медалей Кубку світу

Українки на етапі у французькому Орлеані фінішували на п'ятому місці

Збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Діани Залевської, Олени Прокуди й Аліни Комащук завершила виступ на п'ятому місці на Кубку світу у французькому Орлеані.

В 1/8 фіналі українські шаблістки не зазнали проблем з командою Гонконгу, вигравши зустріч з рахунком 45:27, а у наступному турі програли росіянкам, інформує офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

Харлан в останньому бою з Анною Баштою завдала дев'ять ударів і відіграла п’ять очок відставання, зрівнявши рахунок бою, але останнє слово все ж було за росіянкою – поєдинок закінчився з рахунком 45:44 на користь Росії.

У боротьбі за 5-8 місця українки спочатку записали у свій актив перемогу над Угорщиною (45:40), а потім з аналогічним рахунком виграли у США.

Водночас, збірна України з фехтування на шпагах у складі Володимира Станкевича, Яна Сича, Романа Свичкаря й Ігоря Рейзліна стала сьомою за підсумками Кубку світу у швейцарському Берні.

Українці стартували з перемоги над Австрією (45:32) в 1/16 фіналу, далі виграли у Польщі (17:8), а опісля зупинилися за крок від півфіналу, програвши Південній Кореї. Зустріч завершилася перемогою корейців з мінімальною перевагою 32:31.

Після цього Рейзлін, Станкевич, Сич і Свичкар вступили у боротьбу за 5-8 місця. Спочатку команда Володимира Станкевича-старшого поступилася Франції з рахунком 43:45, однак у наступному поєдинку змогла реабілітуватися, вигравши у чехів - 36:35.