Маямі може проголосувати за безпрецедентну 20-річну угоду з Формулою-1

Гран Прі Маямі може не просто з'явитися у календарі Ф1, а відразу закріпитися ледь не на чверть століття

Плани проведення Гран Прі Маямі стануть ще більш реальними наступного тижня, коли міська комісія проголосує за безпрецедентну 20-річну угоду на проведення етапу Формули-1 вулицями міста.

Раніше міська комісія Маямі проголосувала за дозвіл домовитися про укладання угоди з Формулою-1 із крайнім терміном 1 липня.

Саме ця угода і буде обговорюватися на наступній зустрічі, що відбудеться вранці 26 липня.

Офіційне повідомлення про зустріч свідчить, що на додаток до початкової 10-річної домовленості, яка фактично охоплює 11 Гран Прі, є можливість продовжити контракт ще на 10 років.

У повідомленні йдеться про те, що угода полягає у «10-річному контракті на проведення Гран Прі Ф1 у Маямі та стартує у жовтні 2018 року фестивалем фанатів у Бейфронт Парку та проведенням Гран Прі Формули 1 із жовтня 2019 року по жовтень 2029 року з опцією подальшого продовження на 10 років».

Щоб ця угода була схвалена, за неї мають проголосувати четверо з п’яти членів комісії.

Хоча комісія вже висловилася за підтримку гонки, не можна стверджувати, що вони обов’язково затвердять запропонований план, оскільки існує деяка опозиція з боку мешканців міста.

Мер Маямі Френсіс Суарес, який є великим прихильником Гран Прі, не братиме участі у голосуванні.

Перед голосуванням на засіданні комісії будуть заслухані мешканці Маямі та представники місцевого бізнесу з будь-якими зауваженнями та пропозиціями щодо запропонованої угоди.