Медведенко: Якщо хочемо грати на рівні топ-збірних з баскетболу, маємо робити зміни

Фото ФБУ

Дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко дав оцінку виступу збірної України на Євробаскеті.

Поступившись словенцям в 1/8 фіналу Євробаскета 55:79 чоловіча збірна України зійшла зі шляху боротьби за титул найкращої команди Старого світу.

Оцінку пройденого шляху дав чи не найтитулованіший баскетболіст України, екс-капітан національної збірної, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко.

«Результат матчу зі словенцями для мене був з розряду передбачуваних. З моєї точки зору, виступ команди на чемпіонаті Європи у такому складі, з таким тренерським штабом - це її стеля. Ми виграли ігри, які мали вигравати. Зі збірною Грузії ми зіграли свою найкращу гру за три роки. Перемога над Ізраїлем? Для них ця гра нічого не вирішувала. Ми її виграли», - сказав він.

«Хочу висловити щиру вдячність нашим гравцям. За тих обставин, у які вони потрапили, вони демонстрували, в усякому разі прагнули демонструвати боротьбу. Без подальших змін ця збірна приречена на тупцювання на місці», - додав Медведенко.

За його словами, треба аналізувати, робити зміни, Федерації думати у цьому напрямку.

«Мені, наприклад, не до вподоби тактичний малюнок гри збірної. Мені не подобається у збірній кадрова політика. Суто баскетбольний підхід - у ньому бачу прорахунки. Тому це наш рівень. Ми просто маємо його прийняти. А якщо ми хочемо грати на рівні топ-збірних, ми маємо робити зміни. В іншому випадку наш рівень - ось цей. Якщо ми хочемо чогось більшого - треба робити зміни», - підсумував він.