Міжнародний олімпійський комітет висунув звинувачення відомій російській біатлоністці

Ольга Зайцева

Зайцева може позбутися медалі Ігор-2014 року

Російська біатлоністка Ольга Зайцева отримала звинувачення від МОК щодо маніпуляцій із допінг-пробами на зимових Іграх 2014 року.

Таким чином, вона може бути позбавлена срібної медалі, яку завоювала в Сочі.

За інформацією ЗМІ, звинувачення ґрунтуються на інформації, яку було отримано під час тотальної перевірки проб, зданих росіянами на Іграх у Сочі.

Так, експерти МОК виявили на пробах Зайцевої подряпини.

За версією МОК, це може свідчити про те, що проби розкривалися і з ними проводилися маніпуляції із заміни «брудної» сечі на «чисту».

Зайцева, яка має в своєму активі два олімпійських золота (Турина та Ванкувера) постане перед комісією МОК під керівництвом Денніса Освальда приблизно в кінці листопада.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх в Сочі Ольга виграла срібну нагороду в складі естафети.

Дві її партнерки по команді - Ольга Вілухіна і Яна Романова - також отримали звинувачення в маніпуляціях з пробами і вже були вислухані комісією Освальда 13 листопада.

Нагадаємо, WADA отримала нові серйозні докази щодо російської системи вживання допінгу спортсменами під час та перед Сочі-2014.

Також на початку листопада стало відомо, що російського лижника Олександра Легкова було дискваліфіковано пожиттєво за вживання допінгу.

А згодом у Росії забрали ще дві медалі Сочі-2014.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що звинувачення в державній підтримці допінг-системи пов'язані з майбутніми президентськими виборами.