Мотоспорт. Довіціозо виграв Гран Прі Малайзії та продовжує боротьбу за титул

Гонщик фінішував на 0,743 секунди попереду від найближчого переслідувача

Перемога Андреа Довіціозо після боротьби з товаришем по команді Хорхе Лоренсо дозволила італійцю продовжити боротьбу за титул. Жоанн Зарко фінішував третім і здобув тертій подіум у сезоні.

Гонка почалась під невеликим дощем. Хоча припускалось, що дощ може припинитись, протягом заїзду він посилився. Отже, гонщикам не довелося змінювати мотоцикли.

З відмінним стартом Жоанн Зарко очолив гонку і з перших кіл відірвався від суперників більше ніж на секунду. Марк Маркес вже у першому повороті був другим, але на першому колі його наздогнав і обійшов Хорхе Лоренсо.

Андреа Довіціозо їхав четвертим позаду Маркеса і на третьому колі почав атакувати суперника. кілька разів вони обмінялись позиціями. Довіціозо утримався попереду і вже на п’ятому колі відстань між ними почала збільшуватись.

А от відстань між гонщиками першої трійки до середини гонки почала скорочуватись. На восьмому колі Лоренсо випередив Зарко і очолив заїзд. Через кілька поворотів гонщика Yamaha обігнав Довіціозо.

Коли пара Ducati опинились на перших позиціях із Лоренсо попереду, головним питанням було чи поступиться іспанець першим цьогорічним реальним шансом перемогти задля того, щоб Довіціозо продовжив боротьбу за титул у Валенсії, адже з фінішем другим попереду Маркеса, різниця між ними складала 26 очок, а за таких умов Маркес стає чемпіоном.

Лоренсо не поступався, Довіціозо був позаду, але недостатньо близько для атаки. За п’ять кіл до фінішу італієць помітно збільшив темп і на старт-фінішній прямій, скориставшись помилкою товариша по команді в останньому повороті, очолив гонку.

Переможцем гонки став Довіціозо. Він фінішував на 0,743 секунди попереду Лоренсо, для якого друге місце стало третім подіумом і найкращим результатом сезону. Третім закінчив заїзд Зарко.