Підсумки 2018 року для збірної України з пляжного футболу

Успіху нашої пляжної команди дуже посприяла участь у відбірних етапах трійки футзалістів Борсук - Медвідь - Корнійчук
Фото: ФФУ

Підопічні Євгена Варениці розпочали сезон у січні

Збірна України з пляжного футболу у 2018 році пробилася до Суперфіналу Євроліги й вийшла на Європейські ігри-2019 у Мінську.

Підопічні Євгена Варениці розпочали сезон у січні, взявши участь у другому в історії розіграші Кубку Персії в Ірані. На цьому турнірі синьо-жовті посіли третє місце, пропустивши вперед команди Ірану та Іспанії.

Індивідуальне досягнення на рахунку форварда Олега Зборовського, який із п'ятьма забитими м'ячами став найкращим бомбардиром.

Найбільші успіхи збірної України з пляжного футболу в поточному сезоні пов'язані з виступами на відбірних етапах Євроліги-2018 у Баку та Назаре.

На стартовому відбірному етапі Євроліги, у Баку, підопічні Євгена Варениці посіли перше місце. Українці здолали Німеччину, Швейцарію та Італію в додатковий час.

На другому етапі відбору, у Назаре, наша збірна виборола друге місце, поступившись іспанцям і випередивши португальців і турків. Такий чудовий виступ дозволив збірній України вийти до Суперфіналу Євроліги.

Успіху нашої пляжної команди дуже посприяла участь у відбірних етапах трійки футзалістів Борсук - Медвідь - Корнійчук. На жаль, лише Дмитро Ведмідь зміг допомогти Україні в Суперфіналі Євроліги на італійській Сардинії. В ослабленому складі підопічні Євгена Варениці поступилися почергово Росії, Білорусі та Італії в груповому турнірі.

На щастя, у поєдинку за сьоме місце українці зібралися із силами і здолали Азербайджан. Ця перемога виявилася дуже важливою, адже забезпечила нашій команді перепустку на ІІ Європейські ігри в Мінську у 2019 році.

Окремим рядком слід відзначити акцію збірної України на честь колишнього гравця команди Євгена Рябчука, який передчасно пішов із життя. Футболісти провели товариський матч у Києві, після чого вручили золоту медаль чемпіонату Європи–2016 родині свого екс-партнера. А номер 18 у збірній України відтепер закріплений за Рябчуком довічно.

Загалом сезон у синьо-жовтих вийшов дещо суперечливим. З одного боку, команда не виграла жодного турніру, з іншого - у боротьбі з найсильнішими збірними у світі пляжного футболу проявила себе якнайкраще. Підопічні Євгена Варениці виграли етап Євроліги і пробилися до Суперфіналу, де вибороли право брати участь у ІІ Європейських іграх.

Головною проблемою команди залишалася кадрова. Протягом цього сезону тренерському штабу лише на два змагання вдалося зібрати майже всіх найсильніших, і це відразу дало результат.

Загалом збірна України з пляжного футболу провела у 2018 році 16 матчів, 13 з яких були офіційними. Підсумок - 10 перемог і шість поразок, різниця м'ячів - 69 - 59. У цих поєдинках Євген Варениця задіяв 21-го футболіста.

Найкращим бомбардиром у сезоні став Олександр Корнійчук, який відзначився 13 разів.

За матеріалами ffu.ua