Підсумки 2018 року року для національної жіночої збірної України з футболу

Національна жіноча збірна України з футболу
Фото: ФФУ

Незважаючи на велику кількість перемог, українки не пробилися на Чемпіонат світу-2019

У 2018 році наша національна жіноча команда провела 12 матчів, у яких здобула сім перемог, двічі зіграла внічию та зазнала трьох поразок (різниця забитих і пропущених м'ячів – 20:11).

Головна жіноча команда країни розпочала рік на турнірі Turkish Women’s Cup 2018 у Туреччині, де посіла третє місце. Суперниками наших дівчат стали збірні Румунії (0:0), Косова (2:0), Північної Ірландії (3:1) і Польщі (0:0).

У цьому році національна команда продовжила боротьбу за вихід до фінальної частини Чемпіонату світу 2019 року, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

У межах кваліфікації збірна провела шість поєдинків: на початку квітня «синьо-жовті» здобули переконливу перемогу над хорватками (3:0) і зазнали мінімальної поразки у Данії (0:1).

Наступним випробуванням для України стали два домашні матчі з лідерами групи: у поєдинку з Данією наші дівчата поступилися 1:5, а вже за пару днів сенсаційно обіграли Швецію – 1:0.

Вирішальним мав стати поєдинок у Швеції, який підопічні Володимира Реви, на жаль, програли – 0:3, втративши всі шанси на вихід до фінальної частини. Завершували кваліфікацію українки домашнім матчем з Угорщиною, в якому здобули впевнену перемогу (2:0) і посіли третю сходинку у групі.

Останній збір у календарному році гравці збірної провели у листопаді. Під орудою вже нового наставника, Наталії Зінченко, команда вирушила на збори до Туреччини, які завершилися двома контрольними поєдинками з футболістками Косова (4:1, 4:0).