Підсумковий турнір ATP. Димитров - другий фіналіст чоловічого турніру

Тенісист вже гарантував собі третє місце в рейтингу

Шоста ракетка світу болгарин Григор Димитров став другим фіналістом Підсумкового турніру АТР, в півфіналі обігравши американця Джека Сока, що займає дев'яте місце в світовому рейтингу, з рахунком 4:6, 6:0, 6:3.

Раніше тенісисти зустрічалися на корті чотири рази. В активі Сока залишилися три останні очні поєдинки, в тому числі і єдиний їх матч в цьому році на Мастерсі в Індіан-Уельсі.

На цей раз боротьба в півфіналі тривала дві години. Димитров не втримав перевагу в першій партії з 3-0, а за тим з рахунку 4-3 програв три гейми поспіль.

У другому сеті американець не заробив жодного брейкпоінту і не захистив всі три подачі. У вирішальній партії Димитров в першому ж геймі пішов з брейкпоінту, а далі тенісисти по черзі захищали свої гейми.

Тільки при рахунку 4-3 болгарин нарешті добрався до прихованих матчболів: з двох геймболів Сок віддає подачу.

Боротьба зав'язалася і в заключному геймі півфіналу, коли Димитров не зумів реалізувати три матчболи, але й Сок не скористався двома брейкпоінтами. Нарешті, з четвертої спроби Григор все-таки зумів завершити зустріч на свою користь.

У фіналі змагань в Лондоні Димитров зіграє проти ще одного дебютанта - Давида Гоффена, - який в півфіналі сенсаційно обіграв Роджера Федерера.

Фінальний матч Підсумкового турніру-2017 відбудеться у неділю, 19 листопада, о 20:00 за київським часом.

Nitto ATP Finals - 2017 з тенісу

Підсумковий турнір ATP

Чоловічий турнір у Лондоні, Великобританія

Призовий фонд - 8 млн доларів

Піфінал

Григор Димитров (Болгарія) - Джек Сок (США) 4-6 6-0 6-4