Рейтинг АТР. Долгополов опустився на одну сходинку

Стаховський і Марченко зберегли свої позиції

Перша ракетка України Олександр Долгополов у оновленому рейтингу АТР опустився на одну сходинку і тепер займає 64-е місце. Долгополов - єдиний українець, який стартує на US Оpen в основній сітці, де в першому матчі зустрінеться з німцем Яном-Леннардом Штруффом.

Сергій Стаховський залишився в першій сотні рейтингу, закріпившись на 97-й позиції. Український тенісист був близький до того, щоб пробитися в основну сітку хардового «меджора», проте двічі удача була не на його боці. Спочатку Стаховський у фіналі кваліфікації в трьох сетах програв чеху Вацлаву Шафанеку з третьої сотні рейтингу, а потім вдруге упустив путівку на US Open після відмови Енді Маррея, оскільки «лаки-лузером» був обраний словак Лукаш Лацко.

Ілля Марченко, як і Стаховський, не зміг поліпшити свій результат і залишився на 162-му рядку. Українець завершив свою участь в US Open, програвши в стартовому матчі кваліфікації бельгійцю Йорісу Де Лорі. Останнім часом Марченко має проблеми зі здоров'ям, через що йому довелося пропустити безліч турнірів.

Що ж стосується першої десятки рейтингу АТР, то там не відбулося жодних змін. Першою ракеткою все також залишається іспанець Рафаель Надаль, на другій сходинці залишився Енді Маррей, який відмовився брати участь в останньому «мейджор» сезону, а трійку замикає швейцарець Роджер Федерер.