Рейтинг WTA. Світоліна втрималася на четвертій позиції, Цибулкова повернулася в топ-10

Цуренко все так же знаходиться на 30-му місці

Перша ракетка України Еліна Світоліна після оновлення рейтингу WTA залишилася на четвертій сходинці з 5530 очками в активі. На цьому тижні українка стартує на останньому «мейджорі» сезону - хардовому US Open. У першому матчі Світоліна зіграє з чешкою Катержіною Синяковою, яка займає 42-й рядок світового рейтингу.

Леся Цуренко  також зберегла позиції в WTA, залишившись на 30-му місці. Українка виступила на турнірі в Нью-Хейвені, однак вибула відразу в першому колі, тому не набрала достатньої кількості очок, щоб обійти хоча б свою найближчу конкурентку Аннет Контавейт з Естонії. Цуренко, як і Світоліна, почне свій виступ на US Оpen в основній сітці, де зустрінеться з бельгійкою Яніною Вікмаєр.

Що ж стосується Катерини Бондаренко і Катерини Козлової, то вони все ще знаходяться за межами першої сотні. Бондаренко втратила одну позицію і опустилася на 110-е місце, а Козлова змістилася одразу на три рядки вниз і тепер є 118-ю ракеткою світу.

Обидві українські тенісистки боролися за потрапляння в основну сітку US Оpen в кваліфікації, проте тільки Козлової вдалося пройти далі. Бондаренко зачохлила ракетку у другому колі відбіркового турніру.

У першій десятці рейтингу також відбулися невеликі зміни. Словачка Домініка Цибулкова повернулася в топ-10 після успішного виступу в Нью-Хейвені.