Ще два українця вийшли у чвертьфінал боксерського чемпіонату Європи

Микола Буценко та Олександр Хижняк здобули ліцензії на ЧС з боксу

Українець Микола Буценко, який виступає у ваговій категорії до 56 кг, успішно пройшов стадію 1/8 фіналу Чемпіонату Європи та перебоксував «всуху» представника Молдови В'ячеслава Гожана.

Український боксер працював переважно другим номером, зустрічаючи візаві двієчками. В одному з таких епізодів у другому раунді Буценко точним зустрічним коронною лівою перекинув суперника.

Одноголосним суддівським рішенням Буценко святкує перемогу і виграє ліцензію на Чемпіонат Світу.

В 1/4 фіналу Микола Буценко зустрінеться з переможцем пари Бахтовар Назіров (Росія) – Лі Макгрегор (Шотландія).

Ще один спортсмен Олександр Хижняк, який представляє Україну у ваговій категорії до 75 кг, також успішно пройшов стадію 1/8 фіналу Чемпіонату Європи, перебоксувавши одноголосним суддівським рішенням Бенджаміна Уіттакера (Англія).

Бенджамін Уіттакер, володіючи перевагою в антропометрії, спробував утримувати «силовика» Хижняка на дальній дистанції, але не досяг успіху в цьому. Представник України продемонстрував гарне вміння "різати кути" в гонитві за вертким опонентом, змусивши британця прийняти бій на зустрічних курсах, де Олександр виглядав краще.

У підсумку, суддівським рішенням Олександр Хижняк проходить в чвертьфінал турніру і заробляє ліцензію на Чемпіонат Світу.

В 1/4 фіналу Олександр Хижняк зустрінеться з переможцем пари Петро Хамуков (Росія) – Едін Авдіч (Австрія).

Нагадаємо, напередодні четверо українців здобули ліцензії на ЧС з боксу.