Син легендарного Міхаеля Шумахера здобув свою першу перемогу у Формулі-3

Мік Шумахер

Мік переміг на етапі чемпіонату Європи у Бельгії

Мік Шумахер взяв гору у захопливій боротьбі за перше місце на вологій трасі у заключній гонці етапу чемпіонату Європи Формули-3 та здобув першу перемогу у цій серії.

Зі старту лідерство захопив поулсіттер Гуанью Чжоу, але у Les Combes, скориставшись сліп-стрімом на довгій прямій, його випередили Маркус Армстронг і Роберт Шварцман. Те ж саме намагався зробити й Мік Шумахер – це йому вдалося, щоправда із контактом, внаслідок якого болід китайця розвернуло, й він відкотився далеко назад.

На перших колах розгорнулася жорстка боротьба за перше місце між Армстронгом і Шварцманом, тоді як Шумахер тримався неподалік, чатуючи на помилку своїх напарників. 

Нарешті, на початку десятого кола росіянин знайшов слабину в обороні Маркуса й випередив його на підйомі до Eau Rouge, а вже у самому повороті Армстронг з подивом виявив Міка поруч із собою на внутрішній траєкторії – німець дочекався свого шансу та вдало ним скористався.

На наступній прямій Шумахер скористався сліп-стрімом, підібрався до Шварцмана й випередив того.

За два кола Мік наростив відрив від Роберта до більш ніж секунди й підтримував цю відстань до самого фінішу.

Перемога Шумахера стала першою за два роки його виступів у Формулі-3. Знаковим моментом є те, що вона здобута у Спа. Саме на цій трасі батько Міка – Міхаель Шумахер – вперше виграв гонку Формули-1. Це сталося у 1992 році.

Третє місце Армстронга знову повернуло його на перше місце у загальному заліку, і тепер він на одне очко випереджає Дена Тіктема. Мік Шумахер завдяки своїй перемозі піднявся на восьме місце і відстає від лідера на 50 очок.