Спортсменам з Донеччини збільшать преміальні за успішні виступи на міжнародній арені

Навіть називаються конкретні суми

Затверджено новий порядок виплати одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

Зазначається, що з метою морального та матеріального заохочення спортсменів та їхніх наставників, досягнення яких сприяють авторитету Донецької області й України, затверджено порядок виплати одноразових грошових винагород атлетам і тренерам Донеччини, які гідно виступають на міжнародних змаганнях, а також граничні розміри цих винагород.

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування. Виплата винагород буде здійснюватися у межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

Винагорода виплачуватиметься спортсменам Донецької області, які посіли місця з першого по шосте на Олімпійських іграх, з першого по третє у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях (Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських іграх, Іграх нескорених, чемпіонатах світу серед дорослих, Кубках світу, чемпіонатах Європи з олімпійських і неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу та Європи серед осіб з інвалідністю з видів спорту, що входять до програми Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, з видів спорту, що не входять до програми Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, Всесвітній шаховій олімпіаді), та їхнім тренерам.

У розпорядженні визначені граничні розміри одноразових грошових виплат, які становлять певний відсоток від державних нагород, встановлених постановами Кабінету міністрів України.

За успішні виступи на Олімпійських іграх (у 2020 році пройдуть у столиці Японії Токіо) спортсменам Донецької області встановлені такі винагороди: за золото – 1753,8 тис. грн, срібло – 1122,4 тис. грн, бронзу – 771,7 тис. грн., четверте місце – 617,4 тис. грн, п’яте місце – 493,9 тис. грн, шосте місце – 395,1 тис. грн.

За досягнення на Паралімпійських іграх атлети отримуватимуть: за перше місце – 876,9 тис. грн, за друге – 561,2 тис. грн, за третє – 385,8 тис. грн, на Всесвітніх іграх (у 2021 році пройдуть у американському місті Бірмінгем): за перше місце – 240 тис. грн, за друге – 200 тис. грн, за третє – 120 тис. грн.

За підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їхнім тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленої для атлета.