У Формулі-3 намагаються організувати альтернативний чемпіонат у 2019 році

Фото FIA F3 / Suer

Планується відродження старої Євросерію Формули-3

Машини, що використовуються у європейській Формулі-3, можуть залишитися на трасах і у 2019-му, незважаючи на те що FIA запустила нову концепцію Ф3, на яку з наступного сезону «перетвориться» серія GP3.

З'ясувалося, що компанія Formel 3 Vermarktungs GmbH, підрозділ промоутера DTM компанії ITR, що проводить європейську Формулу-3 із сезону-2013, планує відродити стару Євросерію Формули-3.

Голова ITR екс-пілот Ф1 Герхард Бергер просував цю ідею минулого літа, проте потім їй дали заднього ходу, після того, як з'ясувалося, що нинішні команди європейської Формули-3 мають намір приєднатися до нового чемпіонату FIA.

Однак генеральний директор компанії F3V Вальтер Мертес знову запропонував цю ідею.

Мертес, чия компанія підтримувала Ф3 ще у 90-ті роки минулого століття, сказав: «У минулому ми завжди конкурували на міжнародному рівні з GP3 або іншими національними серіями. Нам завжди вдавалося зробити так, щоб наш чемпіонат був найкращим тренувальним майданчиком для молодих талантів, які хочуть потрапити в Ф1 і в інші топ-категорії. Ми хочемо, щоб так було й у майбутньому».

«Ми запропонували командам відродити Євросерію, засновану на нинішньому регламенті. Якщо команди підтримають нашу ідею – гадаємо, так і станеться, – ми запустимо серію», - додав він.