Українці здобули дві нагороди на чемпіонаті Європи з джиу-джитсу

Обидві медалі виявилися з бронзовим відтінком

У місті Глівець (Польща) відбувся чемпіонат Європи з джиу-джитсу серед дорослих.

Загалом у змаганнях взяли участь понад 450 спортсменів з 22 країн континенту.

Україну представляли шість спортсменів, які здобули дві бронзові медалі, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

Бронзовими призерами чемпіонату Європи стали Олександра Русецька (в.к. 55 кг, не-ваза) та Євген Мітченко (в.к. 62 кг, не-ваза).

Інші спортсмени збірної не подолали бар’єр перед п’єдесталом. Залікове п’яте місце у не-вазі зайняв Дмитро Перникоза (94 кг), а сьомі місця мають Борис Борисенко (85 кг, не-ваза) та Коваль Костянтин (77 кг, файтинг).

Максим Гераськін (69 кг) впевнено вів рахунок і претендував на медаль, але у другому поєдинку отримав травму та змушений був зупинити свій виступ.

«Очікували, звісно, інших результатів. Гераськін, якби не травма, точно взяв би медаль. Русецька не налаштувалась на перший поєдинок і проміняла золото на бронзу. Окреме питання стоїть і по суддівству. Наприклад, Євгена Мітченка засудили у першому поєдинку та намагались засудити у другому, але бій був знятий на відео. Це дозволило нам оскаржити результат та відвоювати нашу другу бронзу», - прокоментував чемпіонат Віктор Малютенко, президент Асоціації джиу-джитсу України.

«Питання чесного суддівства ми підніматимемо на загальних зборах восени. Але загалом змагання пройшли на високому рівні, а наші спортсмени дуже старались і тепер працюють над помилками», - додав він.