Українська дзюдоїстка Турчин перемогла на етапі серії Гран-прі в Узбекистані

Анастасія Турчин (зліва)

Анастасії Турчин не було рівних у категорії до 78 кг

Українська дзюдоїстка Анастасія Турчин, яка виступає у ваговій категорії до 78 кг, стала переможницею турніру серії Гран-прі, що проходив у столиці Узбекистану.

На шляху до першій сходинці ташкентського п'єдесталу 22-річна уродженка Рівного провела три сутички, інформує офіційний сайт Федерації дзюдо України.

У першій сутичці жереб звів Турчин з представницею Італії. У Ташкенті українка виявилася сильнішою, заробивши вже на першій хвилині «ваза-арі». Суперниця нічим відповісти не змогла, отримала два «шидо», і після закінчення основного часу змушена була прийняти поразку.

У півфіналі української дзюдоїстці протистояла Ярден Маєрзон. Анастасії вдалося провести два кидка на самому початку та наприкінці сутички, які і забезпечили їй уже другу у цьому році перемогу над цією представницею Ізраїлю.

З Беатою Пакут, з якою українській спортсменці належало боротися за золото, Настя до цього зустрічалася тричі, і всі три перемоги залишалися за нею.

У Ташкенті основний час закінчився з двома «шидо» для представниці Польщі. На другій хвилині «голден скор» «осото-макікомі» принесло Турчин «ваза-арі», а разом з ним і друге у кар'єрі золото на турнірах серії Гран-прі.