Українські бодибілдери здобули 18 нагород на «Арнольд Класик Європа»

Марина Оборська

11 з цих медалей виявилися золотими

У Барселоні (Іспанія) завершився мультиспортивний фестиваль «Арнольд Класик Європа».

У змаганнях з бодибілдингу взяли участь 32 українця. Загалом збірна здобула 18 нагород (11 золотих, п’ять срібних і дві бронзові).

Першою медалісткою стала Яна Янько, яка виборола золото у категорії «фітнес бікіні» до 160 см. Двічі золото здобула полтавчанка Вікторія Погребняк: спершу вона перемогла у категорії «вуменс фізік» понад 163 см, а потім судді визнали українку найкращою в абсолютній першості турніру. Ще однією переможницею стала Аліна Яман у категорії «бодіфітнес» до 168 см.

Титул найкращої спортсменки у Європі у категорії «фітнес бікіні» понад 172 см здобула Марина Оборська. Крім того, вона виборола золото і в абсолюті. 

Ще раз підтвердила своє лідерство у світовому рейтингу IFBB Ольга Кулінич, вона здобула перемогу у категорії «велнес фітнес» понад 163 см.

Як повідомляє, Національна федерація бодібілдингу України, це вже третя перемога одеситки на іспанських турнірах цього року. У травні Ольга стала абсолютною чемпіонкою Європи у Санта-Сусанні та перемогла у турнірі Diamond Cup, що відбувся у Мадриді.

Оксана Бригідир майже рік не брала участь у змаганнях, але повернення принесло їй одразу золото: титулована львів’янка перемогла у категорії «фітнес бікіні» до 169 см і здобула срібло в абсолюті, поступившись Оборській.

Успішним видався старт міжнародного сезону для Сергія Данильця. Свою череду перемог Сергій продовжив перемогами у категорії «маскуляр менс фізік» до 175 см і в абсолюті.

У вільній програмі золото забрав Назар Хархун, а срібло – Сергій Гордєєв.

Срібну нагороду, також здобула Христина Коротка. Спортсменка з Донецької області виборола срібну медаль у категорії «фітнес бікіні» до 164 см. У категорії «бодіфітнес» до 163 см другою стала Юлія Гомбош. Катерина Стоянова піднялась на другу сходинку п’єдесталу у категорії «фітнес бікіні» до 166 см.

Бронзовими призерами стали Яна Широких у «бодіфітнесі» та Антон Ференц у бодибілдингу до 95 кг.