Успіх жіночої збірної U-23 зміцнив позиції українського баскетболу 3х3 в рейтингу FIBA

Фото: ФБУ

До чемпіонату світу U-23 в китайському Сіані, українки провели дуже насичений літній сезон

Завдяки завоюванню бронзових нагород чемпіонату світу, жіноча збірна України U-23 ще більше зміцнила свої і без того міцні позиції у світовому та континентальному рейтингу ФІБА 3x3.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Україна у жіночому баскетболі 3х3 традиційно посідає почесне місце серед найкращих команд, наразі очолюючи топ у Європі і поступаючись лише Китаю у світі.

До чемпіонату світу U-23 в китайському Сіані, українки провели дуже насичений літній сезон, зігравши велику кількість міжнародних та локальних турнірів.

Завдяки цьому тренерський штаб у особі головного тренера Володимира Холопова та тренера-асистента Дмитра Коломійченка мав змогу награти необхідні взаємодії та визначити склад найсильніших, до якого увійшли:

Юлія Мусієнко – перші тренери Тетяна Котова, Лідія Канцлер
Вікторія Кондусь – перший тренер Алла Бикова
Олена Бойко – перший тренер Валерій Жартун
Єлізавета Мітіна – перший тренер Катерина Глухова

Також успіх нашої збірної U-23 на китайському форумі має важливе значення для позиції України у загального рейтингу ФІБА 3x3, в якому беруться до уваги показники як жіночих, так і чоловічих команд.

І наша країна наразі посідає третє місце у світі, що особливо важливо перед тим, як оновиться рейтинг 1 листопада і найкращі команди отримають прямі путівки на чемпіонат світу.